Vårt Ansvar

Borlänge, Dalarna och resten av vår planets välbefinnande är av största betydelse för oss på CTH Ericson och påverkar vårt dagliga arbete. Vi vill göra vårt yttersta för att kunna lämna över denna vackra plats till kommande generationer.

För oss är kvalitet viktigt och starkt förknippat med miljötänk. Slit och släng, och omodern nästa säsong, är inte vår melodi utan vi blir som allra gladast när en kund ringer och vill byta ut sin keps efter 15–20 år.

För att vi ska kunna hålla denna kvalitet använder vi en rad högklassiga tyger och material i våra kepsar och hattar. Tygerna och övriga material köps huvudsakligen från leverantörer inom EU. Kemikalielagarna inom EU är strikta och det ger oss en trygghet om att våra produkter håller måttet.

Vi har ett nära samarbete med företaget Rekotex i Borås. Rekotex är ett företag som arbetar för att skapa cirkulära flöden inom textilindustrin genom att förmedla överskottstyger från modeföretag till andra textila företag. Vår Re-Source kollektion består av kepsar och hattar tillverkade från denna typ av tyger. Det är en del i miljöarbetet där vi försöker ta till vara på resurser som redan finns och slipper att tillverka nytt material.

Vår produktion är huvudsakligen placerad hos två sömnadsfabriker i våra grannländer Estland och Polen. CTH Ericson har i över 25 år samarbetat med dessa specialiserade hattillverkare och har genom åren arbetat fram nära och goda relationer. Vi uppskattar mycket att ha produktionen på nära håll så att miljöpåverkan från frakter kan hållas nere. Vi har en önskan om att delar av produktionen ska flytta hem till hattfabriken i Borlänge igen och vi arbetar kontinuerligt med den frågan. 

Kvalitet, närproducerat och småskalighet är några av våra ledord. Vi är medvetna om att dessa begrepp gör att våra produkter kostar lite mer men vi tror ändå att det ska löna sig i längden både för planeten och plånboken.

Bilden nedan visar en av de fantastiska medarbetarna på sömnadsfabriken i Tallinn, Estland. 

Fashion Revolution - I made your hat