Fri frakt vid köp över 499 kr i Norden

Swedish Quality Headwear Since 1885

När vi på CTH Ericson talar om tradition och historia menar vi det verkligen. Redan 1885 öppnade Carl Theodor Ericson en hattaffär i Borlänge.

Carl Theodor utvidgade snart verksamheten från att bara ha hattaffär till att tillverka egna hattar och mössor. Den nya hattfabriken öppnade 1902 och verksamheten växte och på 1950-talet hade antalet anställda vid hattfabriken vuxit till 230, CTH var under denna tid den största arbetsplatsen för kvinnor i staden. Till och med idag hör man många berättelser från äldre i Borlänge som var inblandade och bidrog till CTHs rika historia.

Vi producerar fortfarande en del modeller i små serier hattfabriken som även inrymmer ett museum över CTHs historia och produktion.

Vi på CTH Ericson strävar efter att endast använda tyger och sömnad med ursprung i Europa, allt för att kunna erbjuda en så miljövänlig och lokalt producerad huvudbonad som möjligt.

Idag, mer än 135 år efter Carl Theodor startade verksamheten, är CTH Ericson fortfarande ett familjeföretag. Vi försöker alltid att bevara CTH Ericsons rika historia, men samtidigt blicka framåt och utforska möjligheterna att skapa nya nutida klassiker.

 

Left Continue shopping
Your Order

You have no items in your cart